Lord Skanda-Murugan
 

ஸுப்ரஹ்மண் பஞ்ச ரத்ன ஸ்தோத்ரம்

(Subrahmanya Pañca Ratna Stotram)

 
ஷடானனம் சம்தனலேபிதாம்கம் மஹோரஸம் திவ்யமயூரவாஹனம் |
ருத்ரஸ்யஸூனும் ஸுரலோகனாதம் ப்ரஹ்மண்யதேவம் ஶரணம் ப்ரபத்யே || 1 ||

ஜாஜ்வல்யமானம் ஸுரவ்றும்தவம்த்யம் குமார தாராதட மம்திரஸ்தம் |
கம்தர்பரூபம் கமனீயகாத்ரம் ப்ரஹ்மண்யதேவம் ஶரணம் ப்ரபத்யே || 2 ||

த்விஷட்புஜம் த்வாதஶதிவ்யனேத்ரம் த்ரயீதனும் ஶூலமஸீ ததானம் |
ஶேஷாவதாரம் கமனீயரூபம் ப்ரஹ்மண்யதேவம் ஶரணம் ப்ரபத்யே || 3 ||

ஸுராரிகோராஹவஶோபமானம் ஸுரோத்தமம் ஶக்திதரம் குமாரம் |
ஸுதார ஶக்த்யாயுத ஶோபிஹஸ்தம் ப்ரஹ்மண்யதேவம் ஶரணம் ப்ரபத்யே || 4 ||

இஷ்டார்தஸித்திப்ரதமீஶபுத்ரம் இஷ்டான்னதம் பூஸுரகாமதேனும் |
கம்கோத்பவம் ஸர்வஜனானுகூலம் ப்ரஹ்மண்யதேவம் ஶரணம் ப்ரபத்யே || 5 ||

யஃ ஶ்லோகபம்சமிதம் படதீஹ பக்த்யா
ப்ரஹ்மண்யதேவ வினிவேஶித மானஸஃ ஸன் |
ப்ராப்னோதி போகமகிலம் புவி யத்யதிஷ்டம்
அம்தே ஸ கச்சதி முதா குஹஸாம்யமேவ ||


ṣaḍānanaṃ candanalepitāṅgaṃ mahorasaṃ divyamayūravāhanam |
rudrasyasūnuṃ suralokanāthaṃ brahmaṇyadevaṃ śaraṇaṃ prapadye || 1 ||

jājvalyamānaṃ suravṛndavandyaṃ kumāra dhārātaṭa mandirastham |
kandarparūpaṃ kamanīyagātraṃ brahmaṇyadevaṃ śaraṇaṃ prapadye || 2 ||

dviṣaḍbhujaṃ dvādaśadivyanetraṃ trayītanuṃ śūlamasī dadhānam |
śeṣāvatāraṃ kamanīyarūpaṃ brahmaṇyadevaṃ śaraṇaṃ prapadye || 3 ||

surārighorāhavaśobhamānaṃ surottamaṃ śaktidharaṃ kumāram |
sudhāra śaktyāyudha śobhihastaṃ brahmaṇyadevaṃ śaraṇaṃ prapadye || 4 ||

iṣṭārthasiddhipradamīśaputram iṣṭānnadaṃ bhūsurakāmadhenum |
gaṅgodbhavaṃ sarvajanānukūlaṃ brahmaṇyadevaṃ śaraṇaṃ prapadye || 5 ||

yaḥ ślokapańcamidaṃ paṭhatīha bhaktyā
brahmaṇyadeva viniveśita mānasaḥ san |
prāpnoti bhogamakhilaṃ bhuvi yadyadiṣṭam
ante sa gacchati mudā guhasāmyameva ||


Index of sacred texts in Tamil, Sanskrit and English